Je voeten kunnen 'UGG' tegen populaire boot zeggen

De populaire boot in UGG-stijl staat bekend om zijn comfort. Maar sommige artsen maken zich zorgen dat het nietje op de lange termijn ernstige voetpijn kan veroorzaken.

Dus sommige podotherapeuten in het hele land vertellen UGG-bootliefhebbers om hun stappen te bekijken.

"Het kan kussenachtig aanvoelen, het kan comfortabel aanvoelen, maar het levert niet de nodige steun aan de voetboog. Rock Positano van het New York City Hospital for Special Surgery.Goedkope UGG schoenen

UGG's die niet zijn gemaakt om te wandelen? Spelen
zero
Laarzen blijven populair ugg bailey-knop
UGG-bootliefhebbers zoals Tammy Mudd uit Wilmington, Ohio, kunnen de boot aandoen met een buitenkant van suède en een voering van schapenvacht.

Mudd, 28, heeft zeven paar schoeisel in haar kast en neemt ze af, zeggend dat ze elke kleur of stijl van UGG-boot zou nemen omdat ze zoveel van ze houdt.

En zij is niet de enige in haar laarzen in UGG-stijl. Zelfs in moeilijke economische tijden zei UGG Australia dat de omzet omhoog is en er overal knock-offs zijn.

Het Australische bedrijf zei in 30 jaar zaken doen, het heeft geen enkele klacht over zijn laarzen ontvangen of over hun comfort.

Maar podoloog Positano waarschuwde dat het moeilijk is om je voeten te ondersteunen.

"Waar dat toe leidt is overmatig gebruik, wat betekent dat de spieren, de pezen, de ligamenten en de botten in de voet en de enkel overwerk zijn," zei hij. "Een recente studie kwam net voort uit de correlatie tussen een platte boog, en problemen met de knie, de heup en de rug."

En UGG-laarzen, die meer dan $ 100 kosten, zijn niet de enige schoenen waar mensen op hun hoede voor moeten zijn. De flip-flop is ook een potentieel probleem.

"De soorten schoenen zijn meestal een semi-stijve schoen die niet te flexibel is, dat is een kleine hak," zei Positano. "Mechanisch, dat maakt de voet en het werk normaal zoals het zou zijn."

Veiligheidsschoenen
Maar als u zich zorgen maakt over uw voeten, hoeft u uw UGG-laarzen niet weg te gooien. Er is gesuggereerd dat Positano een voetafdruk is zonder recept of op doktersrecept, om ondersteuning voor de voetboog aan de laarzen te geven.

"We proberen onze patiënten te vertellen dat UGG's OK zijn om te dragen in een sociale situatie," zei hij. "Maar om uit te gaan voor een lange wandeling of een wandeling of recreatieve activiteit, het is geen goed idee."

Sommige trouwe UGG-boten, zoals Mudd, weigeren om wat voor reden dan ook haar favoriete schoen op te geven.

"Het gaat ze niet nemen," zei Mudd.